Florariu, firmă de pompe funebre Botosani, vă pune la dispoziția dumneavoastră mașină funerară pentru transportul intern și internațional pentru persoanele decedate. Transportul funerar îl vom face în cele mai bune condiții, indiferent de distanța parcursă. La cerere, se poate asigura și transportul familiei și a preotului.

Mașină omologată funerară

Transportul funerar pe care vi-l punem la dispoziția dumneavoastră poate fi achiziționat la pachet și cu alte servicii funerare, sau poate fi achiziționat separat. La transport, folosim doar mașini omologate funerare, echipate corespunzător pentru ca transportul să se efectueze în maximă siguranță.

La firma de servicii funerare Florariu, absolut toate mașinile sunt dotate cu sistem de climatizare, pentru a asigura o temperatură optimă și a evita expunerea decedatului la temperaturi ridicate.

Legea transportului funerar

„Secțiunea a 9-a
Transportul persoanelor decedate
Art. 27. – (1) Transportul persoanelor decedate în vederea înhumării în aceeași sau în altă localitate se face în sicrie cu capac, cu autovehicule special amenajate în acest scop, care respectă prevederile normelor sanitare și antiepidemice.
(2) Transportul persoanelor decedate din cauza unor boli contagioase se poate face numai pe baza certificatului eliberat de un medic specialist în medicina legală sau anatomie patologică și a adeverinței de înhumare eliberate de autoritatea administrației publice locale.
Art. 28. – (1) Pentru transportul persoanelor decedate în străinătate este necesar acordul autorităților din țara respectivă, precum și aprobarea instituției de sănătate publică competentă din unitatea administrativteritoriala în care a avut loc decesul.
(2) Pentru aducerea în Romania a persoanelor decedate sunt necesare aprobarea oficiului consular al României din țara respectivă, aprobarea autorităților de sănătate publică din țara respectivă, precum și declarația de primire din partea administrației cimitirului în care are loc înhumarea.
(3) În cazurile de deces datorat bolilor transmisibile, carantabile, se iau măsurile de prevenire a răspândirii infecției impuse de inspecțiile sanitare de stat județene, respectiv a municipiului Botoșani. Transportul persoanelor decedate în acest mod se face numai cu avizul sanitar de transport eliberat de autoritățile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului Botoșani.
(4) Transportul persoanei decedate în afara localității în care s-a produs decesul se face după îmbălsămare, într-un sicriu impermeabil și închis etanș, al cărui fund este acoperit cu materii absorbante.
(5) Transportul internațional al corpurilor persoanelor decedate din țară în străinătate se face pe baza unui pașaport de transport mortuar, eliberat de către autoritățile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului Botoșani, în funcție de locul unde s-a produs decesul sau exhumarea.
(6) Transportul international al corpurilor persoanelor decedate se face în sicriu impermeabilizat, închis etanș, al cărui fund este acoperit cu un strat de 5 cm grosime din materiale absorbante (rumeguș, turba), îmbibate într-o soluție dezinfectantă. Sicriul se depune într-o ladă din lemn, bine etanșeizată.” (sursa Legea funerară 2020, privind cimitirele, crematoriile umane și serviciile funerare.)

Cum vă poate ajuta firma de servicii funerare Florariu?

Firma noastră de servicii funerare Botosani, poate să vă asigure absolut toate serviciile funerare, inclusiv serviciul de transport funerar în Botoșani, dar și servicii de transport internațional, conform normelor europerene.

Florariu – servicii funerare complete non stop

Florariu este o firmă de pompe funebre din Botosani, care vă oferă servicii funerare complete în tot județul Botoșani, inclusiv transport funerar pe teritoriul țării, dar și internațional. Cum v-am spus și mai sus, transportul funerar pe care vi-l punem la dispoziția dumneavoatra poate fi achiziționat la pachet și cu alte servicii funerare, sau separat.

Pentru a consulta toate opțiunile, ne puteți contacta non stop la numărul de telefon 0231/989.